Пријатељи граде дом Илићима

Породица Илић из Липничког Шора ових дана има неколико брига мање. После приче коју је РТС емитовао крајем маја, захваљујући ангажовању хуманих људи, школи, Месној заједници и цркви, почела је поправка њихове оронуле куће.

После објављивања приче о породици Илић на РТС-у, апелу за помоћ одазвали су се мештани Липничког Шора и суседних села, а речи подршке Илићи су добили и од гледалаца и посетилаца портала РТС-а из свих крајева света.

Највећа жеља Марице Илић, како је тада рекла, био је сигуран кров над главом за њено троје деце. У дворишту оронуле куће, ових дана је велико градилиште - акција коју су покренуле сеоска школа и Месна заједница.

Међу првима који је дошао да помогне је Немањин друг Живан Веселиновић. Он је ту свакодневно и, како каже, није му тешко: "За њега ћу урадити све, шта год треба. Остаћу док год се кућа не заврши."

Обезбеђена су средства за нови кров, како би Илићи имали мирнији сан.   

"Кров радимо изнова", каже Војислав Стојановић, мајстор из Липничког Шора. "Цреп, комплетну грађу - све иде изнова. Подови, бетонажа пода, плафон."

Јован Игњатовић, мајстор из  суседног села Јелав, дошао је да, како каже, помогне колико може: "Да се одужим овом селу и дечацима. На млађима свет остаје." 

Заједно са другарима и мајсторима ради и најстарији Маричин син Немања: "Задовољан сам, радови иду лепо. Све је савршено. Хвала свима, много."

Подршка и помоћ Илићима, након објављивања приче у нашој емисији, стижу са свих страна. Понеки пакет помоћи, грађевински материјал и друго велики су подстицај за самохрану мајку.

"Много ми је лакше сада", каже Марица Илић, "кад видим да ће све бити ново и квалитетно и да ће моја деца имати сигуран кров над главом."

Најважнија помоћ је већ стигла - кров над главом је ту, али Илићима много тога недостаје, од кревета и намештаја до других ствари које би детињство троје деце учинило лакшим и безбрижнијим.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару