Читај ми!

Живот у мраку

Јасмина Ковачевић из Панчева са две ћерке без основних услова за живот проводи дане у стогодишњој кући у којој је и плафон почео да пада. Поред беспарице има и великих здравствених проблема, а почеле су да стижу и тужбе због неплаћених рачуна.

Породица Ковачевић из Панчева живот проводи уз свећу. Без струје у трошној кући, мајка и две ћерке сналазе се, кажу, како знају и умеју.

Кад год им неко закуца на врата трошне куће, трочлана породица Ковачевић, кажу, доживи нови стрес, јер помисле да су дошли судски извршитељи, јер за струју дугују 56.000 динара.

"Болујем од астме, срчаних тегоба, имам тумор на штитној жлезди, дијабетес и неуролошке проблеме, али најтеже ми је кад видим како ми се деца пате. Млађа ћерка је врло добар ученик четврте године у панчевачкој Гимназији. Сад ће да матурира, а ја не могу ништа да јој пружим. Свашта ми пада на памет, јер овакву муку је тешко издржати" каже Јасмина.

Њена старија ћерка Милијана покушава безуспешно да се запосли, јер од Центра за социјани рад месечно добијају шест и по хиљада динара и то су им, за сада, једини приходи.

"Овакав живот личи на онај у 15. веку. Тешко је уз свећу проводити ноћи, али се не предајемо. Надам се да ће се догодити неко чудо и да ћемо и ми почети да живимо као сав нормалан свет", каже Милијана Ковачевић.

Да би преживела са својим ћеркама Јасмина је принуђена да користи услуге Народне кухиње. Породица Ковачевић ове године добила је од локалне самоуправе једнократну помоћ у износу од 21.000 динара.

Новица Ђорђевић, члан Градског већа Панчева, задужен за социјалну политику истиче да је то највећи износ који су доделили некој породици.

"Имамо много оваквих случајева и свима је потребна помоћ. Трајно решење је запошљавање радно способних чланова најугроженијих наших суграђана", каже Ђорђевић.

У Електровојводини су неумољиви када је у питању плаћање рачуна и, како кажу, сви морају да измирују своје обавезе, јер, како кажу, они нису социјална установа.

Породица Ковачевић нема довољно услова да плати дуговања за струју. Оне ће, како кажу, наставити свој живот уз свећу, све док им неко не помогне.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи