Читај ми!

Неопходна помоћ државе

Водостај Кутинске реке, која је поплавила стотинак хектара пољопривредног земљишта у Гаџином Хану, у границама је нормале. То је био други пут за седам дана да се та река излије, а киша је после подне поново почела да пада.

У селу Тасковићи, у општини Гаџин Хан, бујица је поплавила више десетина хектара пољопривредног земљишта. Вода је ушла и у подруме кућа, поред саме Кутинске реке. Ситуација је лошија, него пре седам дана када је село такође поплављено.

"Вода која се изливала из реке ишла је преко њива и долазила до моје куће", прича Љиљана Белоглавић из Тасковића. "Сливало се са свих страна и то било страшно."

На њиви Данице Стаменковић све је уништено - кромпир, кукуруз, боранија и поврће у башти испред куће.

Поплављено подручје обишо је министар полиције Ивица Дачић јкоји је рекао да држава мора да помогне угроженом становништву:

"Овде није реч о немару локалне самоуправе. Ради се о томе да због неких разлога, пре свега недостатка пара нису до краја завршени предвиђени канали који би требало да регулишу ток реке. То је у надлежности републичких органа и мислим да ће то бити задатак у наредном периоду."

Сви мобилни - регионални тимови за спасавање на води у стању су приправности, рекао је Предраг Марић, начелник Сектора за ванредне ситуације:

"Овде, на срећу, није дошло до угрожавања људских живота, што не значи да у наредном периоду то неће бити и зато је и подигнут степен приправности."

Ситуација у Сврљигу је стабилна, вода из Луковичког потока се повукла, а све службе су у сталној приправности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи