Читај ми!

Киша "снизила" цене воћа

Ниске температуре у априлу и велика количина падавина ових дана, у шабачком крају смањиле су род воћа, чије су цене, а посебно јагоде, ниже и у откупу и на пијаци.

Јесен у мају, преполовила је цене воћа на шабачким пијацама, посебно јагоде која почиње да трули на око 500 хектара. Продавци кажу да по кишном времену, и поред богате понуде, на пијацу долази само ко мора.

Здравко Јокић из Мишара каже да је цена јагоде сада упола мања и износи 100 динара.

Пре само неколико дана, килограм јагоде коштао је око 200 динара, а нижом ценом нису задовољни ни продавци, ни купци.

Породица Глигорић из Варне на око хектар и 30 ари, убраће око 30 тона јагоде, што је за десетину мање, него раније.

Драган Глигорић из Варне каже да кад киша пада, јагода не може да се бере, или се, како каже, бере, али је руски купци не узимају, јер је влажна и мора да се подхлађује, што снижава цену.

Стручњаци кажу да киша не прија ни трешњи, чији плод пуца.

"Знатно су смањени приноси јагода и трешања које ће, ове године, бити лошијег квалитета због киша које најављују до краја месеца", каже Милорад Јоцковић из Пољопривредне стручне службе у Шапцу.

Кишовито време, кажу стручњаци, ипак погодује засадама вишње.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи