Ново игралиште за најмлађе Крагујевчане

Игралиште крагујевачког вртића "Црвенкапа", десето је двориште предшколских установа које је обновљено током трогодишњег хуманитарног пројекта "Велико срце".

Двориште вртића "Црвенкапа" у Крагујевцу , чији је највећи део био прекривен шумом, сада је уређено и опремљено најсавременијим справама за игру и развој деце, које заједно са зеленилом које их окружује, чине простор намењен за боравак и активности ових малишана.

Током три године спровођења заједничког пројекта Еуробанке ЕФГ и Фондације "Ана и Владе Дивац", више од 8.000 малишана из читаве Србије добило је веће могућности за игру током боравка у вртићу.

Београдски вртић "Сунчица", нишки "Палчић", "Веверица" у Панчеву, "Лептирић" у Новој Пазови, "Милка Диманић" у Власотинцу, "Радост" у Чачку, "Бамби" у Бору, дневни боравак за децу са инвалидитетом "Сунце" у Прокупљу, фискултурна сала одељења Основне школе Љубивоје Бајић Медвеђа у месту Рујишник, постали су омиљена игралишта малишанима у тим градовима.

Јединствена хуманитарна картица "Велико срце" пружа могућност грађанима да подрже обнову дечјих игралишта у државним обдаништима широм Србије.

Обновљена игралишта опремљена су справама за игру као и другом опремом коју могу да користе и деца из осетљивих група, чиме се подстиче социјална инклузија и пружа додатна подршка за равноправно и срећно одрастање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи