Читај ми!

Бољи дани за МИН Локомотиву

Нишка фабрика МИН Локомотива ремонтоваће десет локомотива за Железнице Србије. Уговорени посао, чија је вредност око 3,5 милиона евра, требало би да заврше до краја године.

Ремонт десет локомитива Железница Србије, значи опстанак за нишку фабрику МИН Локомотива и три стотине запослених радника. Предузеће ће од овог посла добити 3,5 милиона евра, а од пореза ће се у градски буџет слити око пола милиона евра.

Директор МИН Локомотиве Славко Раичевић каже да овај посао има велики значај за то предузеће: "Моћи ћемо на један миран начин, не само да радимо, него и да обезбедимо посао за наредну годину."

Железнице Србије су, због доста неисправних локомотива, имале великих проблема, посебно у робном саобраћају. Радници Локомитиве, у којој је, пре две и по године, раскинута приватизација, кажу да ће овај посао омогућити редовне зараде до краја године. Просечна плата радника је 23.000 динара.

Томислав Јанковић, радник МИН Локомотиве каже да му овај посао много значи, јер му обезбеђује егзистенцију, а његов колега Ненад Крстић, додаје да су плате испод републичког просека, али да постоји континуитет у исплати и да су редовне.

Нишка фирма је посао добила на тендеру на коме су учествовале две фирме из Хрватске и једна из Румуније. Директор МИН Локомотиве каже да је пресудило њихово искуство на тендерима и осећај да се нађе оптимална и адекватна цена, примерена овом послу.

Нишки машинци први пут раде и ремонт локомитиве за Шарганску осмицу. Уколико наставе сарадњу са великим партнерима попут Железница Србије, Термоелектране Обреновац и РТБ Бор, како кажу, овај посао ће имати перспективу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи