Читај ми!

Пругом кроз Топлицу

После вишегодишње паузе, на релацији Ниш-Прокупље-Куршумлија поново саобраћају три локална путничка воза. Грађани, којима та врста превоза одговара, очекују да ће уз нови ред вожње стићи и нови возови.

Железница Србије увела је нове поласке возова у Топличком округу како би побољшала квалитет услуге. Грађани очекују и да возове старе шездесетак година замене нове композиције.

Томислав Алексић из села Бресничић каже да сва села која су поред пруге користе воз. Мештани села Вољчинце кажу да им је сада много погодније да дођу на пијацу да продају поврће и воће.

"Ја сам пензионерка, имам повластицу и не кошта ме много вожња возом. Аутобуска карта у једном правцу до Ниша кошта 300 динара, а ја морам да идем редовно на контролу код лекара у Ниш", каже Милијана Стевановић из Прокупља.

У Синдикату радника железнице, који већ скоро годину дана захтева увођење чешћих полазака, кажу да ће овим успети да нормализују железнички саобраћај у Топлици.

Жарко Паповић, отправник возова ЖС Прокупље каже да су увели преподневне поласке:

"Јутарњи воз стиже у Прокупље у 8 часова и 49 минута што се и раније показало да је био веома ефикасан, да је било доста путника и да смо имали приходе."

У Прокупље и из Прокупља некада се путовало најчешће возом. Први воз стигао је у Прокупље 27. децембра 1925. године из Ниша. Готово пет година касније, 6. јуна 1930. године из Прокупља је кренуо први воз за Куршумлију.

Пругом кроз Топлицу, данас возе локомотиве из педесет и неке. Грађани очекују да уз нове поласке стигну и нови возови.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи