Поново обућа из Новог Бечеја

У погонима некада познате фабрике обуће "Победа" у Новом Бечеју, која је пре деценију и по отишла у стечај, поново се производи обућа. Након улагања италијанских инвеститора, посао су добила 153 радника.

Верица Лукић је 22 године радила у фабрици обуће "Победа" у Новом Бечеју, све до затварања фабрике, пре десетак година.

Након улагања италијанских инвеститора и отварања предузећа "Сербиа манифатуре" Верица Лукић поново израђује обућу:

"Радила сам и у првом погону, а након затварања фабрике неколико година сам радила разне послове код приватника. Данас сам поново на свом старом радном месту. Добро ми је, услови су још бољи, него у старој фабрици и сигуринија сам у будућност."

Новоотворена фабрика обуће у градићу на Тиси тренутно запошљава 153 радника. Производе се горњи делови обуће која се касније комплетира у сличном погону у Румунији и, за сада, раде у једној смени.

"Мени је добро и свакако је боље то што млади људи, али и ми старији, имамо неку сигурност у ово тешко време", каже Зорица Атанацковић која је недавно из Панчева дошла у Нови Бечеј. Снежани Иличић је ово прво запослење после годину и по дана и задовољна је приликом која јој се указала.

У отварање фабрике обуће у Новом Бечеју уложено је милион евра. Опремање је трајало неколико месеци, јер од старог погона су остали само празни зидови, а како се планира "Сербиа манифатуре" запослиће још 150 радника.

Инвеститор ће уложити још милион евра у ову фабрику, а, како кажу, планира се отварање још једног погона у Новом Бечеју где би се, осим услужних полупроизвода, заокружила производња - од сировина до готових ципела и чизама.

У Новом Бечеју има још неколико погона који по принципу браунфилд инвестиција чекају свој опоравак.

По подацима Регионалне привредне коморе Зрењанин у Средњем Банату је око 30 колектива у стечају и постоји интересовање инвеститора за зрењанинску скробару, индустрију пива или тепиха, чиме би се запослио бар део од двадесет хиљада незапослених у том делу Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи