Читај ми!

Бебе обарају рекорде

У Крагујевцу је у протекла 24 сата рођено 19 беба. Бебе, међу којима су и прве тројке у овој години, обориле су вишегодишњи рекорд централног шумадијског породилишта.

Несвакидашњи догађај у крагујевачком породилишту - за само 24 сата на свет је дошло чак 19 беба. Тиме је оборен двадесетогодишњи рекорд у Клиничком центру у коме се годишње роди око 2.000 малишана.

Током прошле ноћи и јутра рођено је 11 дечака и осам девојчица, а 17 породица обрадовале су лепе вести из породилишта.

Мајке проводе прве сате са својим малишанима и сви се осећају добро.

"Била је велика гужва", прича Наташа Станић. "Сви кревети, чак и помоћни, били су заузети. Доста нас је чекало на порођај, све је прошло у најбољем реду и сада смо све са својом децом."

Јасмина Редић из Крагујевца родила је дечака тешког, како поносно наглашава, четири килограма 300 грама. "Јесте нас било доста, али бабице су све одлично организовале и све је добро прошло", прича Јасмина.

Више посла било је и за запослене, а овако бурну ноће не памти ни бабица Соња Петровић која већ 35 година ради у породилишту.

"Ноћас је било веома живо и весело. Чуо се дечји плач. Нас ниједног тренутка гужва није изненадила. Свакој породиљи пружена је максимална пажња", каже бабица Соња.

Већ годинама, у Крагујевцу се просечно дневно рађа четири до седам беба.

"Имали смо драстичан пад наталитета све до 1999. године, а прошле године забележено је повећање броја порођаја за стотину", каже за директор Гинеколошко-акушерске клинике доктор Александар Живановић и додаје да очекују да тај тренд пораста буде настављен.

Током данашњег дана на свет су дошле и прве тројке у овој години, а за протекле две деценије, само једном се догодило да се за 24 сата роди 11 малишана.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи