Читај ми!

Старо за ново и чистију околину

Акција СЕТ рециклаже, која се спроводи под покровитељством Министарства животне средине и Јавног сервиса Радио-телевизије Србије, проширује се на целу земљу. Акције "Кеш за треш" и "Старо за ново" организоване су и у Лозници.

Дотрајале, старе уређаје грађани лозничког краја моћи ће да замене за готов новац и, у акцији Старо за ново, уз доплату, за нове апарате.

Скоро свака кућа има неку веш машину, фрижидер, пеглу или телевизор који не користи и који им само смета. Велики је број Лозничана покварене кућне апарате најчешће одложе у подрум или их дају бесплатно, само да се реше отпада.

Проблем је у томе што се електрични и електронски уређаји не смеју бацати на депоније, јер загађују животну средину. Грађани у замену за неисправни апарат који донесу на рециклажу,  у акцији "Старо за ново" могу остварити попуст у продајним објектима Техноманије.

Шеф продаје у лозничкој продавници Филип Васић подсећа да је једини услов да грађани остваре право на ваучер, попуст при куповини нових уређаја, да дотрајали уређај има све делове. За старе уређаје може се добити и новац.

Поред материјалне добити, акција "Кеш за треш" је и прилика за  запослење у оквиру сакупљачке мреже , каже Небојша Вранеш, директор СЕТ рециклаже, који позива заинтерсоване за отварање сакупљачких центара из целе Србије да се прикључе.

У  овој акцији, осим прилике да се грађани  ослободе старих уређаја и отпада и уз попуст, који се сабира, купе нов уређај или добију  новац, значајан је еколошки аспект заштите природног окружења  и животне средине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи