Читај ми!

И за лечење и за одмор

Атомску бању, код Чачка, прошле године посетило је 12.000 туриста из читавог света. Извори лековите воде и квалитет услуге у здравственом туризму пресудан је што у бању под Вујном долази све више гостију.

Здравствени туризам је све популарнији и код нас. У Горњој Трепчи, пре непуне четири године приватизована је прва бања у Србији, у којој је направљен добар спој туризма и лечења пацијената. Атомска бања је после приватизације, потпуно реконструисана и модернизована.

Мира Грујић, гошћа из Соколца каже да лепоту бање чине састав и температура воде, али и људи који овде раде.

Неки гости, попут Радета Пиљка из Батајнице и његове супруге, који су годинама долазили на лечење, одлуче да ту саграде кућу.

У Горњу Трепчу, на лечење првенствено долазе пацијенти са реуматолошким и неуролошким обољенима. Лековита вода, оплемењена минералима и ретким елементима, посебно благотворно делује на побољшање стања оболелих од мултипле склерозе, по чему је јединствена у свету.

У последње четири године у проширење терапеутских, рехабилитационих и смештајних капацитета уложено је око пет милиона евра, а изграђен је и нови објекат специјалне болнице.

Директор Атомске бање ДОО Драган Јововић каже да им је намера била да подигну ниво услуга да би овај објекат могао да достојно прими госте из иностранства који су мало захтевнији и који више плаћају своје услуге.

Уз инвестиције које бању у близини Чачка чине све привлачнијом, не само за лечење већ и за одмор и рехабилитацију, протеклих година удвостручен је број запослених.

У новој специјалној болници посао ће наћи још тридесеторо Чачана, углавном високоспецијализованог медицинског и угоститељског особља.

Гостима који место не пронађу у стационару, на располагању су домаћинства у Горњој Трепчи, која већ заузима значајно место у здравственом туризму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи