Читај ми!

На пола пута

У Ужицу је синоћ завршен Књижевни фестивал "На пола пута", на којем су се ове године са ужичким гимназијалцима, али и основцима и грађанима, дружили гости из Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније и Србије.

У Ужицу, граду на пола пута између Београда и Сарајева, протеклих пет дана, писци из Босне и Херцеговине, Хрватске Македоније и Србије држали су редовне часове књижевности, а увече на малој сцени Народног позоришта читали своје радове.

Књижевни фестивал и комплетни промотивни материјал припремили су ученици Ужичке гимназије.

Протеклих пет дана, за ширу публику била су отворена јавна читања и редовни, изузетно посећени, часови књижевности. Њихови гости били су Љиљана Дирјан, Војо Шиндолић, Предраг Луцић, Иван Чоловић, Дубравка Стојановић, Дејан Илић, Ненад Величковић, Драгана Младеновић, Алмин Имширевић и Теактар Кревељко Фулајић.

За протеклих седам година, ужичка Гимназија, домаћин Књижевног фестивала "На пола пута", угостио је педесетак писаца из региона који су, дружећи се са ужичким ђацима, представили своје стваралаштво.

Због квалитета књижевног програма, Фестивал "На пола пута" носилац је и награде Фонда "Јелене Шантић" који промовише мировни рад, уметност и толеранцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи