Читај ми!

Прекинута седница Сабора

Због недостатка кворума Сабор Хрватске ни данас није гласао о Предлогу закона о ништавости српских оптужница, нити о другим законима који су били на дневном реду.

Седница Хрватског Сабора данас је поново прекинута због недостатка кворума за изгласавање закона и на захтев Самосталне демократске српске странке сазвана је хитна проширена седница Председништва Сабора.

На дневном реду било је гласање о Предлогу закона о ништавости српских оптужница.

Иако се, како јављају хрватски медији, од СДСС-а очекивало да подржи кворум, у име посланичког клуба странке Милорад Пуповац изјавио је да њихова три посланика не желе учествовати у раду Сабора док је такво стање

"У условима кад су тензије максимално подигнуте и кад се задњих седмица иступањима бројних посланика шаљу лоше поруке, не желимо учествовати у расправи", рекао је Пуповац.

Милорад Пуповац позвао је шефа Сабора Луку Бебића да сазове проширено председништво Сабора како би посланички клубови покушали да се договоре како да Сабор заврши заседање на примерен начин.

Пре Пуповчевог иступа посланицима се због својих испада извинио потпредседник Сабора и ХДЗ-а Владимир Шекс чије је вређање посланице Социјалдемократске партије било повод да опозиција најави бојкот рада Сабора.

У свом извињењу ипак је нагласио да је био испровоциран непримереним реакцијама и понашањем других посланика.

Као што су и најавили, посланици опозиционе "Кукурику коалиције" предвођени Социјалдемократском партијом (СДП) данас нису учествовали у раду Сабора због, како су рекли, нарушавања угледа и достојанства парламента од стране владајуће Хрватске демократске заједнице.

Кворум владајућима нису желели да обезбеде ни посланици десничарских Хрватске странке права и Хрватског демократског сабора Славоније и Барање.

За данашње изгласавања закона ХДЗ је покушао све да обезбеди кворум, па су у раду Сабора данас учествовали и тешко болесни посланици ХДЗ-а. Ипак, ни то није било довољно да надокнади одсуство посланика највећег броја странака.

Након његовог излагања, Бебић је сазвао проширену седницу председништва, а наставак седнице сабора заказао за среду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару