Читај ми!

Беспућа Косоркине збиљности

Јадранка Косор изјавила да Хрватска неће повући тужбу за геноцид против Србије, и да никоме неће дозволити да ревидира хрватску историју. Хрватска премијерка најавила закон којим ће бити поништени акти правосудних органа и војних судова ЈНА и бивше Југославије.

Хрватска неће повући тужбу за геноцид против Србије, изјавила је у Вуковару хрватска премијерка Јадранка Косор, истичући да ником неће дозволити да ревидира хрватску историју, нити да говори да ли Хрватска сме да слави годишњицу "Олује", односно Дан победе и домовинске захвалности, као и Дан хрватских бранилаца.

"Нема повлачења тужбе за геноцид, јер ми као нулто питање у разговорима са суседима увек постављамо питање несталих особа. Још је на попису затворених и несталих лица из 1991. и 1992. године 999 хрватских бранилаца и цивила и то питање морамо да решимо", изјавила је Косорова на обележавању 20. годишњице основања 204. вуковарске бригаде.

Говорећи о оптужницама које су летос стигле из Србије, а које су ових дана узбуркале хрватску јавност, Косорова је рекла да је хрватска влада припремила закон којим ће прогласили ништавним све акти правосудних органа и војних судова ЈНА и бивше Југославије.

Хрватска премијерка очекује да ће око тог закона, који ће влада следеће недеље предложити Сабору, у парламенту бити постигнута сагласност.

Косорова је, у Вуковару, отворила је спомен дом погинулим хрватским војницима, поводом обележавања 20. година оснивања 204. вуковарске бригаде.

Присутнима се обратио и последњи командант одбране Вуковара Бранко Борковић, рекавши да је, "поред Србије, и БиХ извршила агресију на Хрватску".

Свечаност се наставља концертом на коме ће наступити и контроверзни певач Марко Перковић Томсон. То је пре неколико дана изазвало негативна реаговања међу локалним српским становништвом, поготово у Вуковару и оближњој Трпињи.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару