Читај ми!

Косорова не одустаје

Убудуће ћемо још јаче славити Дан победе и домовинске захвалности и нећемо дозволити никоме да каже да Хрватска дан акције "Олуја" не треба да слави, поручила Јадранка Косор.

Хрватска премијерка Јадранка Косор поручила је у Шибенику да никоме неће дозволити слање порука да Хрватска не треба да слави Дан победе и домовинске захвалности на дан акције "Олуја" и да ће инсистирати да победничке поруке буду још снажније, преноси Бета.

"Не само да ћемо славити те дане, већ ће свако то славље бити јаче и са снажнијим порукама које ће говорити о будућности Хрватске, које не би било да није било хрватских бранитеља и првог хрватског председника Фрање Туђмана", рекла је Косорова.

Премијерка је поново најавила доношење закона којим би се прогласили ништавим сви правни акти бивше ЈНА, њених правосудних тела и бивше државе који се односе на последњи рат у Хрватској, преносе хрватски медији.

Коментаришући последње оптужнице из Србије којима се за ратне злочине и геноцид терете, између осталих, четворица ратних функционера Хрватске, Косорова је рекла да "тако нешто више неће допуштати".

"Хрватској је рат био наметнут заједно са свом његовом жестоком и крвавом агресијом, али Хрватска је победила, а бранитељи су припадници победничке војске", истакла је Косорова.

Косорова је оценила да они који су покренули агресију и ту битку изгубили, после 20 година желе победу оптужницама, што Хрватска неће допустити.

Веће за ратне злочине београдског суда послала је недавно Хрватској оптужницу којом се око 40 особа терети за кривична дела ратног злочина и геноцида над српским становништвом на подручју Вуковара 1991. године.

Међу оптуженима су и ратни фуцкионери Владимир Шекс, Иван Векић, Бранимир Главаш и Томислав Мерчеп.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару