Читај ми!

Хапшења због организованог криминала

Специјалне јединице полиције БиХ ухапсиле су 21 особу осумњичену за организовани криминал и шверц. Међу ухапшенима и службеници Граничне полиције БиХ и СИПА.

У више градова у БиХ по налогу Тужилаштва спроведена је здружена полицијска акција у којој је ухапшена 21 осумњичена особа, међу којима и активни службеници Граничне полиције БиХ и Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА).

"Активности су усмерене на откривање и кривично процесуирање особа осумњичених за организирани криминал и кријумчарење високотарифних роба", саопштено је из Тужилаштва БиХ, пренеo je портал Sarajevo-x.com

Акција је спроведена на подручју Требиња, Билеће, Берковића и других градова, а акцију су извршиле овлашћене службене особе Граничне полиције БиХ, уз подршку Јединице за специјалну подршку Државне агенције за истраге и заштиту - СИПА, Обавештајно-сигурносне агенције БиХ (ОСА), као и полицајаца МУП-а Жупаније Западнохерцеговачке.

Ове активности спроведене су у оквиру предмета Тужилаштва БиХ, који се односи на већи број особа осумњичених за кривична дела организованог криминала, а у вези са кривичним делом кријумчарења.

Према до сада прикупљеним доказима, осумњичени су се дужи временски период бавили кријумчарењем разних врста високотарифних роба, а највише кријумчарењем цигарета, чиме је буџет Босне и Херцеговине оштећен за вишемилионске износе.

У оквиру акције ухапшена су три полицијска службеника Граничне полиције БиХ, један полицијски службеник из СИПА и један припадник Управе за индиректно опорезивање БиХ, који су осумњичени у оквиру истраге коју води Тужилаштво БиХ.

Током рада на овом предмету остварена је и значајна међународна сарадња, са правосудним и полицијским агенцијама Републике Црне Горе, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени, који су лишени слободе, биће током дана предати поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања одлучити о притвору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару