Додик позитивно о Соренсeну

Бићемо партнери специјалном представнику ЕУ у БиХ Петеру Соренсену, рекао лидер СНСД-а Милорад Додик. Републици Српској у новом Савету министара БиХ треба да припадне место шефа дипломатије, поручио Додик.

Савез независних социјалдемократа (СНСД) поздравио је именовање Петером Соренсеном на функцију специјалног представника Европске уније за БиХ, наводећи да са њим очекује партнерску сарадњу.

"Соренсен је избор ЕУ-а и дошао је да ради европске, а не босанско-херцеговачке послове. Бићемо му партнери и не желимо да губимо нашу аутономију. Наша активност и приступ отвореним питањима европских интеграција су конструктивни", изјавио је председник СНСД-а
Милорад Додик, после седнице Главног одбора те странке.

Додик је рекао да је СНСД спреман да пружи подршку усвајању закона о попису становништва и систему државне помоћи, под условом да се код доношења закона о попису Република Српска третира као једна статистичка јединица.

Председник СНСД-а је одбацио могућност проширења Савета министара РС увођењем ресора за европске интеграције, наводећи да РС треба да припадну четири министарства, међу којима и место шефа дипломатије.

Додик је навео да из Федерације БиХ не може да буде више од две трећине министара, додајући да ће те ставове заступати на предстојећем састанку политичких лидера у Сарајеву.

Навео је да је РС стабилна, али да постоје изазови на економском плану, као и да предстоје реформе у области социјалног и пензионог сектора.

"Нови талас економске кризе у Европи ће поново уследити и створиће нове изазове и код наше пословне структуре", нагласио је он.

Додик је оценио да постоје покушаји пласирања великог броја клевета о положају и стању РС, додајући да је руководство свесно да постоје значајни и тешки економски проблеми.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару