Читај ми!

Судија задовољан сведочењима

Настављено испитивање сведока у истрази против Драгана Паравиње. Породица Антоније Билић, за чији нестанак се Паравиња сумњичи, не противи се испитивању Паравиње у оквиру истраге за убиство новинарке Даде Вујасиновић.

Истражни судија жупанијског суда у Шибенику Игор Нинић у истрази против Драгана Паравиње испитао је три од четири позвана сведока који би могли да имају информације о нестанку 17-годишње Дрнишанке Антоније Билић, за шта је Паравиња осумњичен.

Реч је о сведоцима који су се на дан Антонијиног нестанка, 7. јуна, затекли на лицу места, саопштио је судија уз оцену да су њихови "искази квалитетни", али да због тајности истраге о њима не може да говори.

Винко Љубичић, који заступа породицу Билић, новинарима је најавио да ће тражити увођење нових доказа у поступак, па ће на основу тога затражити ново саслушање Паравиње пред истражним судијом.

Породица Билић нема никаквих примедби на истрагу, али није задовољна предистражним поступком, рекао је Љубичић, истичући да је требало много раније лоцирати Паравињин камион.

Љубичић је рекао и да се породица Билић не противи истражном поступку против Паравиње због сумње у његову умешаност у убиство српске новинарке Даде Вујасиновић, оценивши да то неће омести истрагу која се води у Шибенику.

Паравињин адвокат Бранко Бајица рекао је да његов клијент и даље тврди да није крив за убиство Антоније Билић и најавио да ће у Србији за неколико дана бити саслушани Паравињина супруга Милијана и његов отац Обрад, али да се не зна термин. После тога биће им дозвољена посета Паравињи у шибенском затвору, рекао је Бајица.

Антонија Билић нестала је 7. јуна, а последњи пут виђена је да се укрцала у Паравињин шлепер на мосту преко реке Чиколе у Дрнишу. Полиција је две седмице касније лоцирала шлепер и у њему пронашла власи косе и крв, чиме је потврђено да је Антонија била у камиону.

Паравиња, за кога је доказано да је возио шлепер, у моменту кад је покренута истрага већ је побегао у БиХ, где је ухапшен 26. јуна, на подручју општине Србац у Републици Српској.

У Бањалуци је полицији признао да је убио Антонију, а њено тело бацио с моста на Брљанском језеру на реци Крки које је претражено, а онда и исушено, али није нађено.

Драган Паравиња пред судом у Сокоцу накнадно је негирао убиство, рекавши да је признање од њега изнуђено батинама. То је рекао и пред истражним судијом у Шибенику након изручења Хрватској, где је осумњичен за тешко убиство Антоније Билић и два силовања у покушају.

У БиХ Паравиња је неправоснажно осуђен на две године и десет месеци затвора због силовања. Његово изручење тражи и Србија, где је раније правоснажно осуђен на 4,5 године затвора због истог кривичног дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару