Читај ми!

Протест хрватског МИП-а због Пинка

Министарство иностраних послова Хрватске тражило од Србије да предузме мере да телевизија Пинк престане да шири "негативне садржаје о Хрватској" на јавним фреквенцијама.

Хрватско министарство спољних послова затражило је од српских власти да предузму мере због емитовања "негативних и неоснованих садржаја" о Хрватској на телевизији Пинк, објављено је на сајту тог министарства.

Хрватска страна је представнику амбасаде Србије у Загребу који је данас примљен у том министарству, изразила "најоштрију осуду и забринутост због емитовања негативних и неоснованих садржаја" о Хрватској, њеним институцијама и хрватским привредним субјектима у програму телевизије Пинк.

"Имајући у виду чињеницу да се наведена медијска кућа користи јавним фреквенцијама Републике Србије, од надлежних српских тела затражено је хитно деловање у складу са свим законским прописима како би се даље објављивање садржаја такве природе што пре прекинуло", пише у саопштењу хрватског МИП-а.

Представник амбасаде Србије, како се додаје у саопштењу, поручио је да ће с хрватским захтевом упознати надлежне институције у Србији.

Власник Телевизије Пинк Жељко Митровић изјавио је у Београду да институције Хрватске не могу спречити да ТВ "Пинк" објављује информације о инцидентима на чијој су мети Срби у Хрватској или о тамошњим неисправним производима.

"Не можемо прикривати и не објављивати информације о роби и производима из Хрватске који су неисправни, загађени или отровни, а продају се на српском тржишту. Што се тиче отимања српске имовине, то препуштамо међународним институцијама као и Вашим и нашим правосудним органима", навео је Митровић.

Према његовим речима наглашава да "професионални, морални и етички стандарди" телевизију Пинк наводе на одговорно понашање у категорији заштите српских потрошача.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару