Читај ми!

Деценија затвора за Паравињу?

На суђењу Драгану Паравињи у Основном суду у Сокоцу тужилац Зорица Ђурђевић затражила десетогодишњу казну затвора због силовања С.Г. 2002. године.

Окружни тужилац Источног Сарајева Зорица Ђурђевић затражила је на суђењу Драгану Паравињи у Основном суду у Сокоцу да му се изрекне казна од десет година затвора због силовања С.Г. са Пала 2002. године.

Ђурђевићева је рекла после судског рочишта у Сокоцу да је тражила максималну казну за оптуженог, јер је склон чињењу таквих криивчних дела. Одбрана Паравиње је тражила ослобађајујућу или условну казну.

У Основном суду у Сокоцу је најављено да ће пресуду Паравињи изрећи у петак.

На рочишту je Паравиња суочен са оштећеном С.Г. која га је препознала, а он је у завршној речи изјавио да се не осећа кривим.

Основни суд у Сокоцу против њега је расписао потерницу 2005. године, због оптужби да је 2002. године починио силовање у Источном Сарајеву.

Паравиња се сумњичи и за убиство седамнаестогодишње Антоније Билић из Дрниша. Ухапшен је крајем јуна на ширем подручју србачке општине у РС и одређен му је једномесечни притвор, који издржава у затвору Кула у Источном Сарајеву.

Током криминалистичке обраде у бањалучком Центру јавне безбедности, Паравиња је признао да је убио Антонију Билић и њено тело бацио у реку Крку. Потом је то све порекао, тврдећи да је тај исказ дао под притиском, јер га је бањалучка полиција, како је рекао, тукла.

Хрватско министарство правде затражило је његово изручење Хрватској, али је он јуче рекао да има и држављанство БиХ због чега је прекинуто рочиште у Суду БиХ у вези његове екстрадиције тој земљи.

Паравиња пристаје да буде изручен Хрватској, али се, како наводи, не осећа кривим, јер није починио убиство Антоније Билић.

И Србија је затражила од Суда БиХ његово изручење, јер је и у Србији осумњичен за силовање и покушај силовања.

Након што судски органи донесу одлуку у вези његове екстрадиције, коначну одлуку ће донети министар правде БиХ Бариша Чолак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи