Вујановић: Понашање Србије непримерено

Црногорски председник Филип Вујановић рекао да Србија неосновано и бесмислено оптужује Црну Гору за одсуство политичке воље у борби против организованог криминала.

Председник Црне Горе Филип Вујановић оптужио је Србију да "потпуно неосновано и бесмислено, политички оптужује Црну Гору за одсуство политичке воље да се бори против организованог криминала и да не примењује свој правни систем".

У интервјуу црногорској телевизији "Ин", Вујановић је оценио да је председник Србије Борис Тадић "дао непримерену изјаву" када је рекао да Црна Гора не сарађује у борби против организованог криминала.

"Та изјава није требало да се да и она је веома политички осмишљења и преселила је правни моменат у политички, у једном веома осетљивом моменту за Србију и за Црну Гору", рекао је Вујановић.

Вујановић сматра да је понашање Србије непримерено, наводећи да је у случају акције ''Балкански ратник'' требало остати у правним оквирима и правусудним односима. 

Потребан модел за решење проблема 

Према његовом мишљењу, мора се наћи модел у постојећем међудржавном уговору да се оствари сарадња између Србије и Црне Горе у борби против организваног криминала.

"Требало је за кратко време наћи модел за оно што је сметња сарадњи. Мислим да се предмет политички јако злоупотребио и да је створио непријатност за укупни политички амбијент", навео је Вујановић.

Вујановић је оценио да су односи Србије и Црне Горе на ниском нивоу, објашњавајући да је понашање Београда уствари љутња због признања и успостављања дипломатских односа Подгорице и Приштине.

"Црна Гора спремна да сарађује на свим нивоима у једном партнерском односу са Србијом", поручио је Вујановић.

Шарић није у Црној Гори

Црногорски председник је негирао тврдње српских медија да се Дарко Шарић крије у Црној Гори, нагласивши потпуну одлучност црногорске полиције да га ухапси и у сарадњи са канцеларијом Интерола у Подгорици провери све могућности.

Вујановић је рекао да верује директору полиције Веселину Вељовићу који га је "детаљно информисао и уверио да је Шарић илегално напустио Црну Гору".

Црногорски председник је додао да верује да је Шарић напустио државу и најавио да би тражио одговорност свих надлежних органа када би се којим случајем показало да се Шарић, упркос свему, налази у Црној Гори.

Вујановић је оценио да опозиција политизује "случај Шарић" и организовани криминал у своје сврхе, наводећи да то чине све опозиције у свету.

Објашњавајући прошлогодишњу одлуку да помилује Драгана Дудића, најчешће спомињаног као сарадника Дарка Шарића, Вујановић је рекао да је то учињено након што су Врховни суд, Министарство правде и социјална служба потврдили да је оптуженик испунио све услове за то.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи