Брисел обавештен о "случају Шарић"

Шеф делегације ЕУ у Црној Гори Леополд Маурер потврдио да је Брисел обавештен о "случају Шарић". Мишљење Европске комисије о црногорској кандидатури зависиће од борбе против организованог криминала, нагласио Маурер.

Европска комисија је обавештена о "случају Шарић", изјавио је шеф делегације Европске уније у Црној Гори Леополд Маурер и најавио да ће се мишљење Брисела о црногорској кандидатури и извештај о напретку државе бавити борбом против организованог криминала.

"Експерт из ЕУ био је у Црној Гори када се појавио "случај Шарић" и тражио властима информације, које ће се у даљем процесу оцењивати", прецизирао је Маурер за подгорички лист "Дан".

Маурер је рекао да је "кључни изазов у борби против организованог криминала сарадња међу земљама региона, и све земље морају показати резултате у борби против организованог криминала".

"То подразумева и одређени број решених предмета, што ће Европска комисија оцењивати и приликом формирања мишљења које ће бити објављено на јесен", истакао је Маурер.

Маурер рекао је да је Црна Гора од последњег извештаја напредовала у борби против трговине дрогом, али да још "треба да одговорити на многе изазове".

Маурер је оценио да је Црна Гора у минулом периоду била врло активна у региону у многим сегментима и поручио да ће експерти ЕУ наставити да посећују земље региона да би проценили да ли у појединим областима треба учинити додатне кораке.

"Уверен сам да црногорске институције сарађују са колегама из суседних земаља у циљу решавања свих неспоразума", истакао је Маурер и додао да у Црној Гори постоји политичка воља за борбу против организованог криминала.

"Надам се да ћемо имати прилике да је видимо на делу", закључио је Маурер.

Европски званичник је навео да су правна и институционална структура, ефикасност тела за превенцију и борбу против организованог криминала, спровођење закона, независност судства и тужилаштва елементи који једну земљу чине ефикасном у борби против свих врста криминала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи