Косор: Санадер се неће вратити у политику

Нема страха од распада владајуће коалиције због повратка бившег премијера Иве Санадера, јер је он, када је одлазио, рекао да се неће вратити у политику, рекла премијерка Хрватске Јадранка Косор.

Премијерка Хрватске и председница Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Јадранка Косор, рекла је да нема страха од распада владајуће коалиције због повратка бившег премијера Иве Санадера, јер је рекао да се неће вратити у политику и да нема политичких амбиција.

На питање да ли се плаши сценарија да коалициони партнери ХДЗ-а, Хрватска социјално-либерална странка (ХСЛС) и Самостална демократска српска странка (СДСС), иступе из коалиције, како су најавили уколико се Санадер врати, Косор је рекла да нема страха.

Челници ХСЛС-а и СДСС-а најавили су недавно могућност да напусте владајућу коалицију у случају да се остваре незваничне најаве о повратку бившег премијера у активну политику.

Санадер после 15. јануара може да активира посланички мандат у Сабору, који је замрзнуо на шест месеци средином јула.

Медији спекулишу да Санадер планира повратак у политику кроз Сабор, где би на месту председника Сабора могао да замени актуелног председника Луку Бебића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи