Снег паралисао Хрватску

Снега и леда има не само у континенталном делу Хрватске него и многим местима на мору. Прекрио је цело Истарско полуострво. Највише у Пули, од 15 до 30 центиметара, што је најдебљи снежни покривач у посљедњих 50 година.

Готово цела Хрватска осванула је под снежним покривачем који изазива бројне потешкоће у саобраћају. У Загребу траје снежна мећава, а Истра је блокирана снегом који је у Пули висок 15, у Поречу 7, а у Пазину 3 центиметра.

Обилан снег у раним јутарњим сатима изазвао је проблеме у саобаћају, снабдевању, а зимске службе, иако на терену, нису стигле  нормализовати стање на путевима.

Део околине Медулина остао је без струје, а ватрогасци, радници Истарских путева и града Пуле од 4 сата уклањају срушена стабла и гране на путевима.

Саобраћај је за теретне возила изнад 7,5 тона забрањем на подручју Пуле и Пазина, а у целој Истри за тешка теретна возила.

ХМЗ извештава да снег пада у копненим пределима и на северном Јадрану Хрватске, те у Лици и Горском котару где су могући и снежни налети. У Далмацији такође пада снег, а негде киша.

Бура и снег прекинули су саобрћај на путу између Сења и Карлобага.

У Ријеци је ноћас нападало чак девет центиметара снега и паралисало град. Део аутобусних линија у суботу ујутро био је у прекиду, а одгођене су и готово све планиране манифестације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи