Мугоша оптужује медије

Градоначелник Подгорице Мугоша назвао власнике појединих медија "медијском мафијом" и најавио спровођење "криминогених радњи". "Пси лају, а каравани пролазе", прокоментарисао је оптужбе директор дневника "Вијести".

Градоначелник Подгорице и високи функционер црногорске владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Миомир Мугоша назвао је синоћ власнике и осниваче недељника "Монитор" и дневног листа Вијести "медијском мафијом".

"Бавићемо се криминогеним радњама те екипе медијске мафије на челу са професором Перовићем (Миодраг Перовић, оснивач "Монитиора"), Ивановићем, Митровићем... (Жељко Ивановић и Љубиша Митровић, директор и главни уредник "Вијести")", најавио је Мугоша у интервјуу подгоричкој телевизији "Ин".

Градоначелник Подгорице је оптужио власнике и осниваче "Монитора" и "Вијести" да "су избегавањем плаћања пореза опљачкали државу, за кривотворење потписа и уговора приликом пререгистрације "Монитора", за изношење огромних пара из Црногорске комерцијалне банке (ЦКБ)", као и да су током економског бума својим писањем "битно утицали на кретања" на црногорским берзама и "дневно зарађивали по 100.000 евра".

Мугоша тврди да има "материјалне" доказе за своје наводе и додаје да би медијима које је прозвао требало да се позабаве "инспекцијске и домаће и међународне службе за прање новца". 

Градоначелник Мугоша и његов син Миљан летос су напали новинаре "Вијести" који су покушали да сниме непрописно паркирани аутомобил првог човека локалне власти у Подгорици. У том инциденту тешко је повређен уредник "Вијести" Михаило Јововић и против њега и градоначелниковог сина Миљана, бившег црногорског дипломате у току је истражни поступак.

Градоначелник Мугоша је оптужио "Вијести" да су се писањем након тог инцидента "умешале у његов приватни живот" и "утицале на дипломатску каријеру" његовог сина.

Директор дневника "Вијести" Жељко Ивановић изјавио је да је градоначелник Подгорице до сада неколико пута износио исте оптужбе на рачун власника "Вијести" и оснивача недељника "Монитор", описујући то речима "пси лају, а каравани пролазе".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи