Ухапшен Хомеини у БиХ

Државна агенција за истраге и заштиту на подручју Коњица ухапсила Јусуфа Хаџајлију, званог Хомеини. Хаџајлија је осумњичен да је у селу Трусина починио ратни злочин против хрватског цивилног становништва и ратних заробљеника током рата у БиХ.

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту на подручју Коњица ухапсили су Јусуфа Хаџајлију, званог Хомеини, због сумњи да је у селу Трусина починио ратни злочин против хрватског цивилног становништва и ратних заробљеника током рата у БиХ.

Државна агенција за истраге и заштиту на подручју Коњица је ухапсила Хаџајлију по налогу тужиоца Посебног одељења за ратне злочине Тужилаштва Босне и Херцеговине.

У том периоду осумњичени је био на дужности помоћника команданта за безбедност 45. Брдске бригаде Армије БиХ "Неретвица".

Осумњичени Хаџајлија је осумњичен за ратни злочин почињен над жртвама хрватске националности у селу Трусина код Коњица, који се десио 16. априла 1993. године.

У току дана осумњичени ће бити предат надлежном тужиоцу Посебног оделења за ратне злочине Тужилаштва БиХ, који ће испитати осумњиченог, након чега ће одлучити да ли ће према Суду БиХ покренути предлог за одређивање притвора.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи