Отварање нових жичара на Јахорини

На Јахорини је почела зимска туристичка сезона, коју ће обележити отварање две нове жичаре. После четврт века, то је прва већа инвестиција на тој планини.

Почела је зимска туристичка сезона на Јахорини, коју ће обележити отварање две нове жичаре. То је, после четврт века, прва већа инвестиција на тој планини.

Домаћини обећавају да више неће бити редова испред жичара, што је била и највећа замерка скијаша.

За туристичке посленике, на планинама нема веће среће него кад напада снег. На Јахорини га има већ 30 центиметара, а за неколико дана биће пола метра јер снег пада и то суви, онај који навејава.

Директор Хотела "Бистрица" Драган Петковић каже да 25 километара дуга ски - стаза повезује три двосед жице, четири ски - лифта и велики број беби лифтова и додаје је да ће за десетак дана почети са радом и две нове шестоседне жичаре.

Директор олимпијског центра "Јахорина" Бранко Короман је нагласио да су после 25 година од одржавања зимских олимпијских игара добили шансу за успех и развој.

Короман је истакао да су обезбедили довољно средства да би се испоштовале све инвестиције које су у току.

Годинама уназад, половину свих гостију Јахорине чине туристи из Србије. Овде су свесни да ће након укидања виза један број скијаша из Србије кренути пут алпских ски - центара.

Ипак, угоститељи не брину превише за госте. Њихови адути су близина и повољне цене. У великој мери рачунају на емоције, знају да туристи из Србије радо скијају на Јахорини.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи