Ду ју спик хрватски

Уочи председничких избора у Хрватској, медији мере сваку реч и потез могућих наследника Стјепана Месића. Општа култура председничких кандидата, проверена је и у емисији хрватског медијског јавног сервиса.

Тачно две недеље уочи председничких избора у Хрватској, тамошњи медији, као никада раније, мере сваку реч и потез потенцијалних наследника Стјепана Месића.

Колико су Хрватској важни избори заказани за 27. децембар, показује и то да су два председничка кандидата искључена из својих странака, јер су се кандидовала мимо воље својих партија.

Управо су градоначелник Загреба Милан Бандић и председник Хрватске привредне коморе Надан Видошевић, фаворити за трећег председника Хрватске, уз своје дојучерашње партијске колеге Иве Јосиповића из СДП-а, односно Андрију Хебранга из ХДЗ-а.

Да медији мере сваку реч кандидата, видело се пре неко вече на додели награда најбоље обученим јавним личностима. Новинарка веома посеЋеног портала Индекс, обратила се Милану Бандићу на енглеском, да би проверила колико зна језик, за који тврди да га добро говори.

Остали фаворити за председника нису се прославили у кампањи, бар када је реч о комуникацији са седмом силом.

У провери опште културе председничких кандидата, у емисији хрватског медијског јавног сервиса, могло се чути и да је Први светски рат почео 1918 или 1911. године.

Неки од њих не знају ни важне датуме новије хрватске историје. Зато не чуди ни њихово познавање политичких прилика у региону.

Чини се да је, уз Надана Видошевића, који је знао све одговоре, што је опет покренуло оптужбе неких изборних штабова да је питања знао унапред, најбоље прошао кандидат најјаче Социјалдемократске партије, Иво Јосиповић, који је одбио да учествује у тој емисији.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи