У Атини cпремана "кристална ноћ"

Током немира протеклог викенда у Атини појединци су спремали "кристалну ноћ", али у томе нису успели, јер је полиција дошла до сазнања о "планираном насиљу и погрому", истaкао грчки министар за заштиту грађана Михалис Хрисохоидис.

Грчки министар за заштиту грађана Михалис Хрисохоидис изјавио је да су појединци, у немирима током минулог викенда, Атини спремали "кристалну ноћ", али у томе нису успели, јер је полиција дошла до сазнања о "планираном насиљу и погрому".

Рекао је и да постоји директна веза између организованих криминалних група и урбаних терориста, одговорних за учестале насилне акције у грчким градовима, пренели су локални медији.

Анализирајући најновије насиље у Атини и Солуну, које је избило приликом обележавања годишњице убиства тинејџера, страдалог од полицијског метка, министар је навео да криминални кругови ангажују појединце да, током демонстрација и масовних окупљања, руше и демолирају градске објекте.

"Организовани криминал, односно они који се баве киднаповањима, шверцом дроге, продајом белог робља и фалсификовањем новца, налазе се иза онога што се зове тероризам, а повезани су и са појединцима који покушавају да руше градове током демонстрација", истакао је министар Хрисохоидис.

Током немира у Атини и Солуну, који су трајали од петка до понедељка, полиција је привела око 900 особа, а кривичне пријаве су подигнуте против 40. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи