Смењен генерални директор ХРТ-а

Вања Сутлић смењен је на седници Већа ХРТ-а са 9 гласова за и једним гласом против. Поред Сутлића смењени директори ХТВ-а, Хрватског радија и Музичке продукције.

Веће Хрватске радио телевизије са 9 гласова за и једним против сменило је Вању Сутлића са места директора ХРТ-а, а поред њега смењени су и директор ХТВ-а Благо Маркота, директор Хрватског радија Давор Мезулић и директор Музичке продукције Јосип Губерина.

Сутлић је на седници Већа изјавио да унутар ХРТ-а постоје отпори према примени, како је рекао, стабилног, делотворног и транспарентног система који је изградио.

"Криза нас је захватила свом снагом и поседицама, успорила и онемогућила темпо остваривања задатих циљева. Талац сам сукоба разних група и нисам добио подршку критичне масе за корените и брзе промене", рекао је Сутлић.

Како је саопштено на седници Већа ХРТ-а смењени руководиоци вршиће своје досадашње дужности док се не распише јавни конкурс на којем ће бити изабрано ново руководство.

Главна уредница Информативног програма због болести није присуствовала седници на којој је било планирано одлучивање и о њеном смењивању, па је тако разрешење дужености Хловерке Новак Срзић одложено.

О разрешењу уреднице Информативног програма расправљаће се тек на идућој седници Већа, након што се буде изјаснила о захтеву за смену који је упутио директор ХТВ-а Благо Маркота.

Иако је расправа о руководству ХРТ-а била прва тачка дневног реда, седницу је на самом почетку прекинуо Хашим Бахтијари са захтевом да се пре тога изабере нови председник Већа, пошто је актуелни председник Ђуро Попијач у међувремену изабран за министра привреде.

За новог председника изабран је Звонко Милас који је добио шест гласова заступника, док је његов противкандидат Хашим Бахтијари прикупио четири гласа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи