Нови амбасадор Србије у Хрватској

Дипломата Станимир Вукићевић предао је акредитиве хрватском председнику Стјепану Месићу, чиме је званично ступио на дужност новог амбасадора Србије у Хрватској.

Дугогодишњи дипломата Станимир Вукићевић нови је амбасадор Србије у Хрватској.

Вукићевић је предао акредитиве хрватском председнику Стјепану Месићу, који је изјавио да се залаже за наставак процеса нормализације односа Хрватске и Србије. 

Месић је оценио да је у протеклих десет година забележен завидан напредак, наглашавајући да је јачање односа Србије и Хрватске у интересу обе земље, али и због стабилности у региону.

Вукићевић је изјавио да је представљање Србије у Хрватској "велики изазов и одговорност, с обзиром на комплексност билатералних односа".

Након предаје акредитива председнику Стјепану Месићу, чиме је званично ступио на дужност амбасадора, Вукићевић је рекао да су традиционалне историјске везе, међусобна упућеност, непостојање језичних баријера и европска оријентација предности које треба искористити за јачање постојећих и развијање нових облика сарадње између две државе.

Станимир Вукићевић је био амбасадор државне заједнице СЦГ у Русији и БиХ, а касније је прешао на место државног секретара у Министарству спољних послова Србије.

Вукићевић на место амбасадора Србије у Хрватској наслеђује Радивоја Цветићанина који је обављао ту дужност од 2006. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи