Настављене демонстрације у Атини

Демонстрације младих у Грчкој, поводом годишњице смрти малолетника кога је прошле године убила полиција настављене и данас. У Атини протестовало 3.000 средњошколаца и сукобило се с полицијом. Приведено 300 изгредника, међу којима и десетак странаца. Протести у Патри и Јањини.

У центру Атине и данас је демонстрирало око 3.000 људи, углавном средњошколаца. Неколико десетина младих са краја протестне колоне гађало је полицајце камењем и петардама, разбијало аутобуска стајалишта и телефонске говорнице.

Један пролазник је тешко повређен, а полиција је привела најмање троје демонстраната.

Полиција се сукобила са демонстрантима и у градовима Патра и Јањина.

Најновија ерупција насиља открила је да заједно са грчким анархистима делују и њихови истомишљеници из неколико европских земаља.

Међу око 300 приведених током дводневног насиља у Атини и Солуну, било је и десетак странаца, који су у Грчку стигли да би учествовали и насиљу које су припремили њихови ратоборни домаћини.

У групи изгредника, које је полиција у Атини јуче привела пред тужиоца, било је и пет Италијана и тројица Албанаца.

Министар Михалис Хрисохидис је, између осталог, саопштио да су анархисти, путем Интернета и на друге начине, апеловали на анархистичке и фашистичке групе у Шпанији, Италији, Белгији и другим земљама да им се придруже у немирима. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи