Ускоро дипломатски односи Подгорице и Приштине

Нема препрека да Црна Гора убрзо успостави дипломатске односе са Косовом, изјавио потпредседник владе Црне Горе, Светозар Маровић.

Потпредседник владе Црне Горе Светозар Маровић рекао је да нема препрека да та земља ускоро успостави дипломатске односе са Косовом, нагласивши да је независност Косова реалност и да у складу са тим, треба покушати изградњу што бољих односа.

Нема разлога да се у Србији љуте на Црну Гору, која сада са Приштином треба да створи предуслове да конзуларна представништва почну да дају резултате, истакао је Маровић.

У Црној Гори има око 10.000 расељених, па би са Владом Косова требало створити услове да се хиљаду људи, који то желе, врате на Косово, додао је Маровић.

У Подгорици сматрају да Србија Црној Гори треба да буде најпријатељскија земља у региону, али није одговорио на питање да ли ће Црна Гора повући признање независноти Косова ако Међународни суд правде оцени да је проглашење независноти незаконито.

"Нисам уверен да треба очекивати да ће све велике земље које су признале независност Косова довести у питање своје одлуке. Ми ћемо се са пуно пажње и одговорности понети према одлуци суда. Ако одлука суда буде да је признање нелегално, видећемо на који ће начин Црна Гора реаговати", рекао је Маровић.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи