Реформе нису услов за улазак БиХ у НАТО

Процес приближавања БиХ ка чланству у НАТО-у не треба везивати за судбину "бутмирског процеса", оценио председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић. НАТО је средство да се људима обезбеди трајан мир, рекао Комшић.

Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да процес приближавања БиХ ка чланству у НАТО не треба везивати за судбину "бутмирског процеса".

"То су два одвојена процеса, један је пут БиХ ка НАТО-у, а сасвим друго је решавање политичких проблема у БиХ", рекао је Комшић у касарни Рајловац, код Сарајева, где је уприличена свечаност поводом обележавања 4. годишњице Оружаних снага БиХ.

Према његовим речима, БиХ је остварила значајан напредак на путу ка НАТО и због тога очекује позитиван одговор на апликацију БиХ за Акциони план за чланство.

"НАТО није само циљ, него и средство да се људима ове земље обезбеди трајан мир и да се елиминишу сви страхови", рекао је Комшић.

Председавајући Председништва БиХ извршио је смотру почасне јединице Оружаних снага БиХ, а у свом обраћању војницима и старешинама је нагласио да ће БиХ приступањем у НАТО бити далеко чвршћа.

Према његовим речима, безбедносни кишобран који носи чланство у НАТО створиће услове, како за даљи развој и јачање Оружаних снага БиХ, тако и за јачање позитивнијих односа и просперитета у свим сферама живота и рада у БиХ.

"Пред БиХ су јасни циљеви и у врху приоритета је улазак у НАТО и што скорије прикључење Европској унији и другим европским интеграцијама", рекао је Комшић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи