Бериша: Нема пребројавања гласова

Упркос протестима опозиције, албански премијер Саљи Бериша изјавио да гласови са општих председничких избора неће бити поново пребројавани. Нико неће моћи да поништи изборни резултат, поручио Бериша.

Албански премијер Саљи Бериша поручио је у Тирани, трећег дана протеста опозиције која захтева поновно пребројавање гласова са општих избора, да је одлука суда о изборима одржаним 28. јуна коначна и да нико неће моћи да је поништи.

Бериша је поново позвао опозицију на дијалог, наводећи да је изнео озбиљну и чврсту понуду, која би требало да се "базира на истини, а не неистини".

"Суд је донео јасну одлуку да не може да се покрене процес поновног пребројавања гласова", истакао је Бериша, оцењујући да је стратегија опозиције "изграђена на манипулацији и блефу".

Коментаришући демонстрације опозиције, Бериша је казао да је обавеза владе да гарантује право на протест сваком грађанину.

Трећег дана протеста, у Тирани се окупио мањи број присталица опозиционе Социјалистичке партије и других ванпарламентарних опозиционих странака, који су ноћ провели у 25 шатора постављених испред зграде владе, пренела је албанска агенција АТА.

Лидер социјалиста Еди Рама је у петак најавио да ће протести трајати три дана и да је то само почетак серије демонстрација којим ће "присилити власти да поново отворе гласачке кутије, у којима се крије истина о изборима".

Рама је рекао да ће се, уколико влада одбије поновно пребројавање гласова, тражити њена оставка и превремени избори.

На општим изборима одржаним 28. јуна Беришина партија је победила и освојила 70 посланичких места у парламенту са укупно 140 посланика. Социјалисти су добили 66 посланичких места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи