Ко је оклеветао Републику Српску

Влада Републике Српске објавила текст у којем је понудила доказе о "штетном деловању више лица и организација", које сматра одговорним за сатанизацију РС.

На својој званичној веб страници Влада Републике Српске објавила је текст под насловом "Лажно приказивање друштвених и економских прилика у РС", у којем је понудила "доказе о штетном деловању више лица и организација, које сматра одговорним за сатанизацију РС". 

На 30-ак страница текста, Влада подсећа да је пре годину дана поднела кривичну пријаву против девет лица, које терети за удруживање ради наношења штете и повреду права РС, њеног председника и премијера, као и министара РС.

Влада у тој информацији тврди да Тужилаштво БиХ у овом случају није ни покушало да озбиљно одговори својој улози.

У тексту се наводи да је група коју чине главни тужилац БиХ Милорад Барашин, међународни тужилац Хари Фурлан, први заменик високог представника Рафи Грегоријан, шеф одељења за организовани криминал Тужилаштва БиХ Дејвид Апчер, судија Суда БиХ Шефко Шахбеговић, створила цели систем конструкција и лажи који је заснован на наводним анализама и истрагама, које је водила Канцеларија високог представника ОХР.

У тој групи су, како се наводи, такође и новинари Федералне телевизије Бакир Хаџиомеровић и Слободан Васковић, председник невладине организације "Народни фронт" Драгомир Бабић и функционер Сипе Драган Лукач.

Пре годину дана Влада РС је против ових лица поднела кривичну пријаву на коју није, како се наводи, реаговало Тужилаштво БиХ.

"Већина њих је, охрабрена одбијањем Тужилаштва и Суда БиХ да се упусте у истрагу противправног деловања наставила још јаче деловање у наношењу што веће штете РС. Евидентно је да се ради о организованој групи која подстиче вршење кривичних дела и која има утицај на правосудне институције и дипломатске кругове", наводи се у информацији.

У негативном контексту, у тексту су наведена и друга лица, која су у претходном периоду критиковала рад Владе РС.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи