Црногорска полиција враћа са границе сумњиве особе

Током овогодишње туристичке сезоне црногорска полиција вратила је са границе двадесетак криминогених личности из региона, са јасним ставом да су у тој земљи непожељни, пишу подгоричке "Викенд новине".

На снази је до даљњег забрана уласка за укупно 79 криминалаца, углавном из Србије и Републике Српске.

Забрану њиховог уласка у Црну Гору донела је Управа полиције 15. маја.

Неименовани саговорник Викенд новина из полиције каже да су са границе враћене углавном безбедносно интересантне особе из Србије и Републике Српске које, како је рекао, у региону, а и шире, имају дебеле полицијске досијее.

Међу њима су, како је навео, вође и истакнути чланови такозваних вождовачког и раковичког клана, криминалне организације Луке Бојовића, затим нишке групације, те припадници екстремних навијачких група, који су у последње време учестововали у низу тешких обрачуна у Србији и Републици Српској.

"Реч је о актерима убистава, покушаја убистава и других кривичних дела у Београду, Новом Саду, Лозници, Крагујевцу, Чачку и Ужицу, који се између осталог директно или индиректно доводе у везу са члановима криминалних групација из Црне Горе. Међу њима има и опасних криминалаца са Пала, Источног Сарајева, Бањалуке, Требиња, Билеће, Фоче...", рекао је саговорник из полиције Викенд новинама.

План забране уласка странцима са криминалним педигреом донео је Сектор криминалистичке полиције, на основу размене података са колегама из региона, а у оквиру међународне полицијске сарадње.

А међу именима са списка су припадници такозваног вождовачког клана Владан Контић звани Конте и Мирко Вуковић, којима полиција није дозволила да пређу границу, већ их је вратила на српску територију. Исти третман имао је и српски држављанин Филип Кораћ, један од најближих сарадника озлоглашеног Луке Бојовића, који се тренутно налази у затвору у Шпанији, наводи извор Викенд новина.

"Улазак у Црну Гору није дозвољен ни Славенку Дучићу, блиском такозваном шкаљарском клану, као ни екстремном навијачу Црвене звезде Ивану Богданову, те Мирославу-Мирку Шијану, сину естрадне уметнице Гоце Божиновске", казао је исти извор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи