Хулигани оштетили опрему РТРС, исписали увредљиве поруке

Непознати почионици већ други пут су оштетили опрему РТРС-а на предајнику Требевић, а такође су исписали увредљиву порука "Четници, марш из Босне".

Осим штете на предајнику за Џи-Пи-Ес, разбијена су и стакла на објекту једног интернет провајдера, пренео је РТРС.

Обавештен је МУП Републике Српске, а укупна штета на опреми процењује се на 11.000 евра, потврдио је шеф тима за дигитализацију у БиХ Здравко Шавија.

Портпаролка ЦЈБ Источно Сарајево Данка Тешић рекла је да је "полицијској станици Пале у 17 часова пријављено да је на једном од објеката који се налази на Требевићу, близу главног релеја, исписан графит 'Четници, марш из Босне' и исцртани полумесец и звезда, те поломљене антенте, док су на другом објекту поломљена стакла".

Тешићева је истакла да су полицијски службеници изашли на лице места, констатовали стање и извршили увиђај, а о догађају је обавештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Источно Сарајево.

По овлашћењу окружног тужиоца, полиција предузима мере и радње на идентификацији извршилаца овог кривичног дела.

"Дело је квалификовано као изазивање националне, верске, расне мржње и нетрпељивости и као кривично дело оштећење туђе ствари", додала је Тешићева.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије