Вујановић осудио подизање споменика Барешићу

Председник Црне Горе Филип Вујановић рекао је да се придружује протесту СУБНОР-а и црногорског Министарства спољних послова и европских интеграција против подизања споменика Мири Барешићу у Хрватској.

Филип Вујановић је, истовремено, оценио да тај догађај не може да поремети односе Црне Горе са Хрватском и стабилност у региону, пренела је РТЦГ.

"Мислим да се са основом приговорило и то на један врло озбиљан и одговоран начин, са намером да се покаже да желимо да сачувамо вредности антифашизма и једног великог народног хероја из Црне Горе који је, уз то што је био амбасадор, био и једна од легенди нашег антифашистичког покрета, и који је заиста на бруталан начин убијен", казао је Вујановић.

Црна Гора је, навео је он, исказала протест према подизању споменика његовом убици.

Вујановић је изразио уверење, на основу реакције Министарства спољних послова Хрватске, да ће се на пажљив начин размотрити приговор и протестна нота Црне Горе. 

"Наше антифашистичке вредности су наша посебна вредност и сви смо дужни да их заштитимо", нагласио је Вујановић.

Он, међутим, сматра да тај догађај не може пореметити односе Црне Горе са Хрватском и стабилност у региону.

"Наш простор је такав да се стабилност мора третирати као приоритет и обавеза свих и у том смислу верујем да ће се наћи начин да то не утиче на стабилност унутар региона", закључио је Вујановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије