БиХ не зна за забрану Русије

Министарство спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине још није добило званично обавештење од Руске ветеринарске и фитосанитарне регулаторне компаније Рошелкхознадзор да се забрањује увоз производа из БиХ у Русију, речено је "Фени" у том Министарству.

У току дана биће прикупљено више информација да виде о чему се ради и да се евентуални проблем у вези са тим питањем што пре реши.

Руска ветеринарска и фитосанитарна регулаторна компанија Рошелкхознадзор од 4. августа ће увести привремену забрану на увоз производа из Босне и Херцеговине због недостатка потврде о сигурности производа, пренели су поједини медији.

"Ограничење се уводи због недостатка информација о фитосанитарном статусу Босне и Херцеговине као и због одбијања Министарства спољне трговине БиХ да прихвати инспекцију Рошелкхознадзора која је требало да спроведе фитосанитарну контролу система", наводи се у саопштењу те руске регулаторне компаније.

Забрана се посебно односи на увоз производа путем трећих земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије