Милановић: Прослава "Олује" у Книну предизборни скуп ХДЗ-а

Бивши премијер Хрватске Зоран Милановић одлучио је да ове године не присуствује прослави "Олује" у Книну, већ ће са колегама из Народне коалиције положити венац на загребачком гробљу Мирогој.

Како је рекао за Нову ТВ, у Книн не жели да иде, јер је та прослава постала политичка манифестација ХДЗ-а.

"Прослава у Книну се, нажалост, претворила у предизборни скуп ХДЗ-а и ми томе нити хоћемо, нити желимо, нити можемо парирати. Према томе, нека се они добро забаве", рекао је Милановић.

Према његовим речима, од једне пристојне манифестације, то се претворило у страначку забаву и у инцидентну ситуацију, па нема разлога да у томе учествује.

"Книн је на неки начин био центар побуне, али није био Берлин. Берлин је био у Београду, а тамо нећемо и не можемо славити. Загреб је главни град Хрватске, а ХДЗ нека се весели и нека организује своје предизборне скупове где год хоће и жао ми је што је до тога дошло", рекао је Милановић.

Пензионисани хрватски генерал Петар Стипетић, коме се приписују велике заслуге у рату, изјавио је да ове године неће присуствовати централној прослави Дана победе у Книну, јер га нервира концерт Марка Перковића Томпсона.

"Вређа ме концерт Томпсона, као и медијске расправе хоће ли говорити госпођа Јосипа Римац и не идем на прославу. Раније је Томпсон свирао у Чавоглавама, а сад су све преселили у
Книн, па ето им, нека славе", рекао је Стипетић за ријечки Нови лист.

Према његовим речима, "Олуја" је била стратешка операција регионалног значаја, у којој је "ослобођено" много веће подручје, због чега би је требало обележавати сваки пут на другоме месту.

Стипетић сматра и да победу не би требало славити сваке године, јер се на тај начин годишњице користе за политичка надмудривања.

Према његовом мишљењу, примереније би било Олују славити сваких пет година.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије