Рајнер о поделама у хрватском друштву

Председник Сабора Жељко Рајнер је, поводом три одвојене комеморације поводом Дана сећања у Јасеновцу, критиковао оне који, како је рекао, доприносе поделама у хрватском друштву упркос настојањима најутицајније владајуће ХДЗ и њеног лидера Томислава Карамарка и њега лично да се ради на заједништву.

"Нажалост, упркос настојањима ХДЗ-а, Карамарка и мене, који увек апелујемо на то да се не делимо и да нађемо оне моменте који нас зближавају, неки на томе остварују политичку садашњост. Видите што се догађа с Јасеновцем, то је страшно - правити поделе на костима жртава је апсолутно неопростиво", рекао је Жељко Рајнер за регионану Н1 ТВ.

Подсетио је на две колоне у Вуковару, а сада, каже, имамо три у Јасеновцу, јер то није комеморација, изражавање пијетета и саучешћа према жртвама.

"За мене је то подела коју није проузроковала ХДЗ ни влада", рекао је Рајнер, који је на упорно инсистирање новнара да каже види ли неког у Домољубној коалицији ко можда изазива такве поделе, одговорио одречно.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи