Читај ми!

Грчка привремено обуставља пребацивање избеглица с острва

Теодорос Дрицас, грчки министар поморске трговине каже да је привремено обустављен целокупни превоз миграната и избеглица с острва како би смањила загушење које се јавило у континенталном делу земље. Грчки министар за мигрантску политику Јанис Музалас каже да Грчка има спреман план за случај ескалације мигрантске кризе.

"Не желимо да на острвима створимо ситуацију коју није могуће контролисати. Ово је у потпуности привремена мера", рекао је Дрицас за Мега ТВ, а преноси дневник Катимерини.

Грчка влада наставља да тражи додатни простор где би могла да привремено смести мигранте. Министар одбране Панос Каменос је навео да ће пет војних објеката на северу Грчке, који се више не користе, бити преуређено у кампове за укупно 4.000 људи.

Јанис Музалас изјавио је да Грчка има спреман план како ће реаговати у ванредној ситуацији због ескалације мигрантске кризе.

Како преносе македонски медији, упозорио је да би Грчка у следећим данима могла да "преживи тешке моменте".

"Атина је припремила ванредни план за борбу против мигрантске кризе који је представљен Европској комисији и Холандији, као председавајућој", рекао је Музалас истичући да Грчка не жели хуманитарну помоћ ЕУ.

Музалас је изразио задовољство због политичке подршке коју је Грчка добила на Савету за спољне послове ЕУ и од више земаља чланица због супротстављања политици Аустрије према избегличкој кризи.

Грчки министар за мигрантску политику је истакао да је на седници Савета однос Аустрије био оцењен као "унилатерални и непријатељски чин" који нарушава стара решења донета на самиту ЕУ.

Музалас је оценио да приступ Аустрије решавању избегличке кризе "штети Грчкој и ЕУ" и ставља у први план национална решења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару