Додик: Против мене и моје породице се води најопсежнија истрага

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се против њега, његове супруге, сина, кћерке и оца води "најопсежнија истрага која има и регионални карактер".

Милорад Додик је у интервјуу за агенцију Анадолија рекао да постоје "конкретне ствари које се спроводе" и да је против његове породице покренута широка врста истраге у многим институцијама у РС, па чак и региону.

По његовим речима, по налогу Тужилаштва БиХ направљен је списак у оквиру којег Државна агенција за истраге и заштиту (Сипа) тражи податке о њему, Сњежани Додик, Игору Додику, Горици Додик и Богољубу Додику.

"Сњежана је моја супруга, Игор је мој син, Горица је моја кћерка, а Богољуб мој отац. Значи против свих тих људи покушава се вршити харанга. Наравно да то није једноставно", рекао је Додик у интервјуу за агенцију Анадолија, који су пренели сарајевски медији.

Он је новинару те агенције показао дописе Сипе, којима се од различитих институција траже подаци о њему и члановима његове породице.

"Погледајте. Свим институцијама којима се тражи. Па ће ме вероватно оптужити да онемогућавам правду. Имена моје деце на тим листама за истрагу. Откуда, како је то могуће? Како би сте се ви осећали да вашу породицу овако претресају", казао је Додик.

Оценио је да се ради о "најопсежнијој истрази која је икада вођена против нечије породице у БиХ".

"Немам никакву потребу да тражим солидарност или нешто друго, али вам говорим да, наравно, човеку није драго да види да му је породица комплетно нападнута", казао је Додик.

Он је навео да је и раније било покушаја да се доведе у везу са одређеним аферама, а да, када то, како је казао, није успело, Савез за промене путем државних полицијских и правосудних институција покушава да докаже да је умешан у криминалне радње.

Оценио је да ће злоупотребе институција сигурно само умањити њихов значај.

Упитан да ли ће отићи у Сарајево, ако буде позван у Тужилаштво да да изјаву, Додик је рекао да је спреман све одговоре дати у Бањалуци.

"Ако имају нешто да ме питају око свега тога даћу им овде изјаву. Што се тиче Сарајева које доминира и којим управља Тужилаштво БиХ и Суд БиХ, наравно да је оно неприхватљиво за било кога", истакао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару