Иванић: Нећу да учествујем у српским свађама

Члан Председништва БиХ Младен Иванић изјавио је да неће да учествује у српским свађама, не желећи да коментарише изјаву председника Србије Томислав Николића - да Иванић не представља свој ентитет и да ради против Милорада Додика.

"Председник Николић има право да мисли шта хоће и да подржава кога хоће. Ја једно знам, Република Српска је вреднија и од Додика и од било кога другог. Нећу да учествујем у српским свађама и не желим да коментаришем ставове председника Николића", рекао је Иванић за Н1.

Николић је раније данас одбацио оптужбе српског члана Председништва БиХ Иванића да се меша у унутрашње односе у БиХ и оценио да Иванић на нивоу БиХ не представља свој ентитет и да не ради довољно за Српску.

Са друге стране, Иванић каже да ће се трудити да чува неку врсту српског јединства и да не доприноси непотребним и бескорисним свађама, али и даће наставити да делује опозиционо.

Иванић, који је организовао Божићни пријем у Председништву БиХ, рекао је да је Божић празник мира, љубави и породична светковина, као и да је логично да поруке буду такве врсте.

"Ја се са Додиком слажем око неких кључних ствари као што је одлука Уставног суда БиХ, покушаја око Сребренице и неке друге ствари. Али се никада нећу слагати са економским суновратом у који води РС. Никад се нећу слагати са корупцијом и криминалом који је досегао неслућене размере у РС, са расипањем јавног новца...", рекао је Иванић.

Он је данас телефонски разговарао са премијером Србије Александром Вучићем са којим је, како наводи, причао о укупним односима БиХ и Србије.

"Питао ме за неке сугестије и дао сам неке своје ставове. Оно што је битно да смо разговарали о наставку економске сарадње, о потреби да се посебно ангажујемо на војну индустрију и туризам јер свака од ових земља за себе није довољно атрактивна, али заједно то можемо бити.

Констатовали смо да су предуслов за стабилну БиХ добри односи Србије и РС. Ако ти односи нису добри, сигурно неће бити стабилне БиХ", казао је Иванић.

Вучић је изјавио је да је данашњи разговор са Иванићем део редовне комуникације, да се Србија не меша у унутрашње политичке односе БиХ и РС и да јој је најважнија стабилност региона.

"Ми у БиХ стварно треба да нађемо равнотежу између жеље да очувамо властите идентитете и потребе да живимо заједно. Та мера се мора наћи. Уверен сам да ако буде спремности, жеље за компромисом и више међусобног поверења ту меру можемо наћи", истакао је Иванић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи