Изетбеговић: Додик сам себе руши

Само председник Републике Српске Милорад Додик може сам себе да сруши, уверен је бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Коментаришући изјаву председника Србије Томислава Николића да постоји план за рушење актуелне власти у РС и њеног председника, Изетбеговић је рекао да Додик може једино сам себе да сруши.

"Једини који може срушити Милорада је Додик", рекао је Изетбеговић.

Председник Србије Томислав Николић је, наиме, рекао за РТРС да је за ове покушаје уништавања Републике Српске сазнао у разговорима са страним дипломатама, упозоривши да је угроженост тог ентитета велика.

"Ако има таквих тенденција, онда оне долазе од њега самог, јер упорно се супротставља држави БиХ, европском путу, чланству у НАТО-у. Упорно се обарају закони који су на европском путу, упорно се улази у конфликте са осталим нивоима власти, са међународном заједницом. Вређају се представници пријатељских земаља, ОХР-а, итд.", истакао је Изетбеговић, пренели су босански медији.

Сматра да Милорад Додик то ради без потребе, да је "тај његов судар ентитета са државом јако штетан, па и за сам ентитет и људе који живе у њему".

Изразио је наду да "ће сви, па и Милорад Додик, бити паметнији" у времену које предстоји, те да ће направити мир, помирење и сарадњу и повући ствари у БиХ куд треба, пренела је регионална телевизија Н1.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи