Завршен протест Демократског фронта у Подгорици

Опозициони Демократски фронт одржао у Подгорици још један протест са захтевом да влада Мила Ђукановића поднесе оставку и да се формира прелазна која би припремила парламентарне изборе наредне године.

На скупу испред зграде црногорског парламента окупило се, према полицијским проценама, између 300 и 400 присталица Демократског фронта.

Присталице ДФ-а носиле су транспарент на коме је писало "Мило, место ти је са Светозаром Маровићем", који је у притвору након што је ухапшен због сумње у финансијске малверзације у Будви.

Један од лидера ДФ-а Андрија Мандић оценио је да протести немају алтернативе и да постоји конкретан план за решавање кризе.

"Задат нам је ударац у понедељак. Ми смо били стрпљиви и пажљиво смо пратили преговоре. Прошло је месец дана и дали смо им прилику и закључили да с преварантима, с Милом нема договора, осим о прелазној влади. Неки из опозиције су отишли да то заврше а завршили су фотеље у комуналном. Овај посао морамо довести до краја, противник је слаб, хапсе се међусобно", рекао је Мандић.

Поручио је присталицама да треба да наставе као и вечерас.

"Хиљаде прате политику протеста, ми имамо план и верујемо у њега. Понекад нам се задају ударци као ово с преговорима. Али све се показало после месец дана. Имали смо од стране Ранка Кривокапића подлу акцију да се кроз преговоре отупи оштрица протестима", рекао је Мандић.

Посланик ДФ-а Коча Павловић рекао је да та странка и даље протестује "иако су против њих употребљени и сузавац и батине и лажи".

"Када би сва опозиција била овде, Мило Ђукановић би морао да попусти. Шта су им рекли саговорници са Запада? Тачно смо проценили да су јединствени протести опозиције једини начин за борбу против режима. У понедељак смо видели колика је продајна цена опозиционара", рекао је Павловић.

Председник ПУПИ-ја Војо Вулетић поручио је да треба да се тресе цела Црна Гора од севера до приморја.

"Скупили смо се да бранимо Црну Гору, не од страног окупатора него од Мила Ђукановића и Ранка Кривокапића, који ових дана с делом опозиционих првака спроводи део налога својих ментора из иностранства", оценио је Вулетић.

Функционер ДФ-а Бранко Радуловић позвао је опозицију да ако, како је рекао, има ишта људскости, изађе да им помогне. Критиковао је и медије.

"Барјак срамоте на медијској сцени носи РТЦГ, али највише ме боле 'Вијести' и њихови оснивачи. Они су постали билтен који разбија политичке интересе опозиције за своје интересе. И отишао сам код њих и рекао да престану или ће добити по носу. Више имам памети него они и 99 одсто професора. А то ми је на срамоту, јер Црна Гора нема ниједан конкурентски производ, ниједну фабрику", рекао је Радуловић.

Милутин Ђукановић је поновио да ДФ неће одустати од захтева да "садашња влада поднесе оставку и да се формира прелазна, која би припремила фер изборе".

"Представници Демоса, Уре и демократа дали су нови допринос парадоксу да иста власт опстаје од 1945. године", казао је Ђукановић.

Новица Станић је поручио да нема слободе без прелазне владе и "да би Црна Гора била вечна, владе морају бити пролазне".

ДФ већ неколико месеци протестима тражи оставку Владе, бојкотује Скупштину и за свој начин политичке борбе не добија подршку остатка опозиције.

Фронт је позвао опозицију да напусти парламентарни дијалог о условима за одржавање избора наредне године и да се придружи протестима тог опозиционог савеза.

"Председништво ДФ-а сматра да Црна Гора нема времена за чекање и да је остатак опозиције, прихватањем учествовања у преговорима који само троше наше време и нису преговори за формирање прелазне владе, постао декор једне нове изборне крађе коју диктатор припрема у наредном периоду", став је Фронта, који је уочи данашњег окупљања саопштио један од функционера тог савеза Небојша Медојевић.

Најављено да ће "ако буде требало" Демократски фронт поново подићи шаторе и почети целодневне протесте испред Скупштине Црне Горе. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи