Бизнисмен и лидер Моста кандидати за хрватског премијера

У дану одлуке да ли ће Хрватска добити нову владу или ће имати нове ванредне парламентарне изборе, независна листа Мост разматра предлог за новог мандатара, а најчешће помињано име је Дамир Ванђелић инвестициони директор Адис групе, иначе, кандидат Домољубне коалиције Томислава Карамарка. Из Моста поручују да мандатар треба да буде лидер те листе Божо Петров.

Уочи састанка Националног већа Моста, на којем се расправљало о мандатру, али и о могућности нових избора, Инес Стрења Линић је новинарима рекла да се нада да ће се на тој позицији наћи Божо Петров јер је, како је рекла, "то заслужио".

Додала је и да ће Мост инсистирати да мандатар буде Петров.

Ванђелић о својој кандидатури није желeо да се изјашњава, а за регионалну телевизију Н1 је рекао да се о томе одлучује на неком другом месту.

Актуелни премијер Зоран Милановић је упитан на ванредној конференцији за новинаре да ли зна да је кандидат за мандатара Ванђелић, рекао да не зна и да "човека не познаје".

Ванђелића је председница Колинда Грабар Китаровић у мају именовала у Савет за домовинску сигурност, а он је тада свој ангажман објаснио жељом да помогне у што бољем функционирању државе.

Ванђелић има 47 година и инжењер је за завршеним Факултетом машинства и бродоградње, инвестициони директор "Адрис групе" и директор фирме "Абилиа" која управља некретнинама Адриса.

Учествовао је у ратовима 90-тих година, а у глинском логору провео је 173 дана након што је у Хрватској Костајници заробљен 12. септембра 1991. Носилац је Споменице 1990. - 1992.

Рођени је Загрепчанин, очењен и има троје деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи