Варуфакис: Загрлио бих Ципраса, али му не бих дао глас

Некадашњи министар финансија Грчке Јанис Варуфакис рекао је да се са премијером и бившим саборцем Алексисом Ципрасом није видео од августа и да би га загрлио кад би се видели, али не би гласао за њега, преноси немачки "Штерн".

Некадашња "рок звезда" европске политике каже да је "без сумње био жртва и мета кампање", као и да му не недостаје министарска фотеља.

"Опасни су људи који воле овај посао, као што су Шојбле, Габријел, Ципрас", рекао је Варуфакис.

Иако себе види као "политичко биће", бивши грчки министар је навео да не жели да оснива партију, већ жели да са својим пријатељима постави нову "европску платформу", која би окупљала либералне идеје на континенту.

Варуфакис је током своје борбе у Атини и Бриселу наспрам себе као највећег ривала имао немачког колегу Волфганга Шојблеа, за кога каже да га веома поштује, преноси Б92.

"Волфганг ми није пружао ни руку. Међутим, на крају свега сам га поштовао. Били смо као два боксера који су неко време размењивали ударце, због тога смо осећали блискост", рекао је бивши грчки министар.

Варуфакис би, да је Немац, глас можда дао Ангели Меркел, јер је импресиониран њеном политиком о избеглицама, док за Зигмара Габријела каже да је то "најгори политичар кога је икада срео", преноси Штерн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи