У притвору у Спужу су Маровић, његов син и брат

У притворској јединици подгоричког затвора Спуж истовремено се налазе председник Политичког савета владајуће ДПС Светозар Маровић, коме је прошле седмице одређен притвор до 30 дана због сумње да је злоупотребио положај и да је учествовао у малверзацијама у више случајева, затим његов син Милош и брат Драган, али они због поштовања затворских правила немају никакву комуникацију, пише подгоричка "Побједа".

Тај подгорички дневник пише и да Маровић старији нема посебних захтева у истражном затвору у Спужу и има третман као и остали притвореници без обзира на високе функције које је покривао последњих година.

"Нити тражи, нити има специјални третман. Свестан је ситуације у којој је тренутно. Све ово доживљава и превазилази на неки свој начин"“, казао је Побједи Маровићев заступник, адвокат Здравко Беговић.

Према његовим речима, осим доброг држања које је показао за време досадашњег боравка на новој адреси, Маровић се може похвалити и коректним односом осталих притвореника према њему.

Како је адвокат Беговић објаснио, унутар спушког истражног затвора постоје строга правила, која се морају поштовати. „Маровић ниједним својим гестом није захтевао ништа мимо тога. Његови дани теку као и дани сваког другог притвореника. Фокусиран је на читање књига“, објаснио је он.

Беговић наводи да Светозар Маровић нема могућност да комуницира са братом Драганом Маровићем, који се у истражном затвору налази од средине августа.

Такође, због поштовања процедура истраге забрањен му је контакт и са сином Милошем, који је из Клиничког центра Црне Горе у петак спроведен у Спуж.

„Маровић не може да комуницира ни са сином ни са братом и то је јако контролисано. С друге стране, ни он сам није тражио такву комуникацију знајући да је то противно процедурама истраге, али и правилима успостављеним у ЗИКС-у“, казао је Беговић.

Он закључује да је Маровић прихватио ситуацију у којој се нашао додајући да „никоме није лако када се нађе у ситуацији у којој је тренутно Маровић“.

Маровић се сумњичи за злоупотребу положаја у случајевима TQ Plaza, Јаз и Пријевор, где је, према налазима из истраге, штета за буџет Општине Будва – 11.400.000 евра, док је његов син један од осумњичених у афери Пријевор“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи